ÉFT / Érzelmi Felszabadítás Technika

Testi és lelki problémák megoldása korunk legígéretesebb energiamódszerével, az Érzelmi Felszabadítás Technikával.

Fájdalomcsillapítás, lelki problémák kezelése, függőségek kezelése, fóbiák kezelése, túlérzékenység kezelése, halogatás kezelése, hiedelmek átalakítása, csúcsteljesítmény elérése a sportban, személyiségfejlesztés, párkapcsolati problémák megoldása, kapcsolaton belüli erőszak feldolgozása, gyermekkori traumák feloldása Érzelmi Felszabadítás Technikával.

Az Érzelmi Felszabadítás Technika (röviden: ÉFT) egy természetes energiatechnika, amely az emberi test energiarendszerének kiegyensúlyozása által éri el pozitív hatását.

A technikát Gary Craig amerikai viselkedéskutató, személyiségfejlesztő szakember dolgozta ki, és hozta nyilvánosságra 1994-ben Emotional Freedom Techniques (EFT) néven.

A módszer azóta a világ számos országában elterjedt, magyarországi meghonosítója Sághy András ÉFT terapeuta és tréner.

A fizikai fájdalmak, egyéb testi tünetek, a negatív érzelmek és gondolatok, a lelki problémák mögött egyaránt az ember energiarendszerének valamilyen működési zavara van.

Testi fájdalmainkkal, tüneteinkkel orvoshoz megyünk, negatív gondolatainkkal pszichiáterhez fordulunk, érzelmi problémáinkat pszichológus segítségével próbáljuk megoldani.

Az ÉFT alkalmazásával a problémák mindhárom említett megjelenési formájára egyszerre lehet hatni.

Az ÉFT egyedülállósága, különleges hatékonysága abban rejlik, hogy a testi, lelki, gondolati, és érzelmi téren megjelenő rendellenességek kiváltó okát – az energiarendszer működési zavarát – szünteti meg.

Az energiarendszer kiegyensúlyozott, harmonikus állapotba hozásával megszűnnek az energiaáramlás zavara által okozott testi, lelki, érzelmi tünetek, negatív gondolatok.

A kiegyensúlyozott energiarendszer tartósan biztosítja a testi és lelki egészséget.

Az energiarendszer harmonizálása a kínai gyógyászatban már közel ötezer éve ismert meridián-pontok finom megkopogtatásával, érintésével történik, miközben az adott problémával kapcsolatos kifejezéseket mondunk, illetve a problémára koncentrálunk.

A foglalkozás megkezdése előtt lehetőséget biztosítok Önnek arra, hogy igénye szerinti részletességgel megismerhesse az ÉFT lényegét, a kezelés menetét, és hogy kérdéseket tehessen fel az ÉFT alkalmazásával kapcsolatban.

Az Ön által elmondottak alapján közösen választjuk ki azt a problémát, amellyel aktuálisan foglalkozunk.

Az ÉFT segítségével – annak ellenére, hogy nem helyettesíti az orvosi kezelést – testi és lelki egészséget érhetünk el.

Az ÉFT előnye, hogy:

  • nincs mellékhatása,
  • nem avatkozik be a testbe sem gyógyszerrel, sem vizsgálóeszközzel,
  • gyorsan hat,
  • egyszerű, bárki által igénybe vehető, illetve elsajátítható,
  • a problémát testi, lelki, gondolai, és érzelmi szinten egyaránt kezeli, ezáltal
  • nem csupán a tünetet szünteti meg, hanem annak kiváltó okait is,
  • szinte bármilyen probléma esetén alkalmazható,
  • nem kell hinni benne.